Wat is osteopathie?
De osteopathie bekijkt een klacht holistisch. Ook wel vanuit het idee dat alles in het lichaam samenhangt. Het vertrekpunt van de therapie is uw klacht, maar als osteopaten zijn wij ervan bewust dat de verklaring van de klacht niet altijd lokaal hoeft te zijn.
Acute en chronische klachten
Dit klinkt in eerste instantie vreemd, maar is eigenlijk heel logisch. De mens is namelijk van nature heel goed in staat om zichzelf aan te passen. Zolang je jezelf goed kunt aanpassen is er in principe niets aan de hand. Acute lichamelijke problemen zullen zich zo goed kunnen herstellen. Als je jezelf al teveel aangepast hebt zal herstel iets langer duren en kan er eventueel een chronische klacht ontstaan. Vaak is een exacte oorzaak voor dit chronisch worden niet meer aan te wijzen en wordt een onderliggende aandoening door een medisch specialist uitgesloten.
Osteopathie als totaalaanpak
Juist in dit soort situaties kan een totaalaanpak ondersteunend zijn bij het verlichten van de klacht. Wij proberen een impressie te krijgen van uw beweeglijkheid, bloedcirculatie, ademhaling, voeding, weerstand, het functioneren van uw zenuwstelsel en uw denkwijzen.
Door te onderzoeken waar u uzelf minder kunt aanpassen kan er een gerichte behandeling ingezet en aanvullend adviezen gegeven worden. Als osteopaat behandelen wij met name de beweeglijkheid van een weefsel dat overal terug te vinden is in het lichaam, namelijk het bindweefsel. Dit bindweefsel omhult alle structuren, gewrichten en organen van het lichaam. Door beweeglijkheid te herstellen hopen wij uw zelf herstellend vermogen aan te spreken en hiermee uw klacht te verlichten. Druk hier voor een overzicht van veel voorkomende klachten.
Ik heb mezelf gespecialiseerd in meerdere richtingen (waaronder Positional spine joint alignment medicine volgens de Dr. Eppe Keizer Methode®) en voor verschillende lichaamsweefsels. Een overzicht van mijn specialisaties vindt u onder de therapeut.
Indien noodzakelijk zullen wij u doorsturen naar een specialist met kennis van de andere domeinen.